La gamba i el llagostí són dos ingredients molt utilitzats a la cuina que, a banda de ser boníssims, ens ofereixen múltiples possibilitats a l'hora de preparar-los, sigui per mejar-los sols, o per acompanyar peixos, arrossos o carns.
Els llagostins són rics en proteïnes i tenen poc greix, a més de tenir un alt contingut en àcids grassos omega-3. També aporten iode, fòsfor, seleni, calci, magnesi i zinc, així com vitamines B12 i B3.
Avui preparem llagostins al cava.
INGREDIENTS:
- 5 o 6 llagostins per comensal.
- 1 ceba gran.
- 2 copes de cava.
- 1 got d'oli d'oliva verge.
- 1 bitxo.
- Fulles de llorer.
- Sal gruixuda.
ELABORACIÓ:
- Pelem la ceba i la tallem a rodanxes fines.
- Cobrim el fons d'una safata de forn fonda amb la ceba.
- Netegem els llagostins i els posem sobre la ceba.
- Escalfem l'oli en un cassó, afegint la fulla de llorer i el bitxo.
- Just quan arrenqui el bull, retirem l'oli del foc, i l'aboquem per sobre dels llagostins.
- Mentrestant, escalfem el forn a 180º.
- Posem la safata al forn.
- Quan faci 15 minuts que couen, ruixem els llagostins amb dues copes de cava.
- Ho deixem coure uns 10 minuts més...
I llest per menjar!