Mengem llagostins al cava

Els llagostins poden ser un bon plat per sorprendre els convidats

La gamba i el llagostí són dos ingredients molt utilitzats a la cuina que, a banda de ser boníssims, ens ofereixen múltiples possibilitats a l'hora de preparar-los, sigui per mejar-los sols, o per acompanyar peixos, arrossos o carns.

Els llagostins són rics en proteïnes i tenen poc greix, a més de tenir un alt contingut en àcids grassos omega-3. També aporten iode, fòsfor, seleni, calci, magnesi i zinc, així com vitamines B12 i B3.

Avui preparem llagostins al cava.

INGREDIENTS:

  • 5 o 6 llagostins per comensal.
  • 1 ceba gran.
  • 2 copes de cava.
  • 1 got d'oli d'oliva verge.
  • 1 bitxo.
  • Fulles de llorer.
  • Sal gruixuda.

ELABORACIÓ:

  • Pelem la ceba i la tallem a rodanxes fines.
  • Cobrim el fons d'una safata de forn fonda amb la ceba.
  • Netegem els llagostins i els posem sobre la ceba.
  • Escalfem l'oli en un cassó, afegint la fulla de llorer i el bitxo.
  • Just quan arrenqui el bull, retirem l'oli del foc, i l'aboquem per sobre dels llagostins.
  • Mentrestant, escalfem el forn a 180º.
  • Posem la safata al forn.
  • Quan faci 15 minuts que couen, ruixem els llagostins amb dues copes de cava.
  • Ho deixem coure uns 10 minuts més...

I llest per menjar!

 
Destaquem