Mengem bolets a cullerades!

Preparem una boníssima crema de carabassó amb bolets per un àpat deliciós

La tardor és temps de bolets, i a Catalunya, en podem trobar de múltiples varietats que, portades a la cuina, ens permeten elaborar plats ben diversos amb els quals gaudir d'un bon àpat.

Avui preparem un plat de cullera, d'aquells que fan entrar en calor quan les temperatures comencen a baixar. Fem crema de carabassó amb bolets.

INGREDIENTS:

  • 400 grams de bolets (els que més us agradin)
  • 2 carabassons
  • 1 ceba
  • 1 all porro gran
  • 1 litre de brou de verdures o pollastre
  • 250 ml de llet (opcional)
  • Crostons de pa
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ:

  • Netegem i piquem la ceba, i fem el mateix amb l'all porro.
  • També netegem el carabassó i el tallem a trossets petits.
  • Fem el mateix amb els bolets (reservant-ne un grapat).
  • Posem una cassola alta al foc amb un bon raig d'oli i sofregim la ceba.
  • Quan comenci a ser transparent, afegim l'all porro.
  • Ho remenem bé, i afegim els bolets i el carabassó.
  • Després d'uns minuts, incorporem el brou.
  • Deixem que bulli tot junt fins que les verdures estiguin cuites.
  • Mentre es cou, laminem els bolets que havíem reservat, i els saltem a la paella. Els reservem.
  • Quan les verdures estiguin cuites, salpebre, i ho retirem del foc.
  • Triturem la barreja i, si volem que quedi més fina, afegim la llet.
  • Ja tenim la crema a punt per servir.
  • La posem als plats i, per sobre, afegim les làmines de bolets saltades, i uns crostons de pa.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem