Ja fa dies que ho diem: la tardor és temps de bolets. I per gaudir-los a la cuina, hi ha infinitat de receptes per a tots els gustos, nivells i ocasions. Avui en proposem una de senzilla i boníssima que agradarà a tota la família: macarrons amb bolets.
INGREDIENTS:
- 500 grams de macarrons
- 400 grams de bolets frescos o xampinyons
- 2 tomàquets
- 2 cebes tendres
- 2 alls tendres
- 200 grams de dauets de pernil
- Sal, pebre i orenga
- Oli d'oliva
- 50 grams de formatge parmesà
ELABORACIÓ:
- Bullim els macarrons en abundant aigua amb sal. Quan estiguin cuits, els colem.
- Mentrestant, escaldem els tomàquets, els pelem i els traiem les llavors, i els tallem a dauets.
- Tallem la ceba i els alls tendres a làmines, i netegem i tallem els bolets a trossos.
- En una paella amb un bon raig d'oli, saltem la ceba.
- Afegim els alls i els bolets.
- Incorporem també el pernil a dauets i l'orenga.
- Quan els bolets hagin perdut l'aigua, afegim el tomàquet.
- Incorporem uns minuts després els macarrons.
- Hi donem un parell de voltes i ho cobrim tot amb formatge parmesà.
Ja teniu el plat a punt per servir!