Gaudim de llagostins amb all cremat
El mes de maig porta novetats a les nostres cuines amb boníssims productes de temporada
Ja som al mes de maig, i això ens porta novetats a la cuina. I és que aquest mes ja ens va obrint boca de cara a la temporada d'estiu, també gastronòmicament parlant. Així, comencem a poder gaudir de fruites com les nespres, els albercocs, les nectarines o les prunes, i també verdures amb molta aigua, com els carabassons, les mongetes verdes, l'albergínia o els pebrots verds. Si parlem de peixos, aquest és el moment òptim per gaudir del verat, el bacallà, el lluç, el sorell i el seitó, i també dels llagostins.
Avui portem un d'aquests productes a la taula, amb un plat que fa festa i està boníssim. Preparem llagostins amb all cremat.
INGREDIENTS:
- 8 llagostins mitjans
- 2 dents d'all
- Tomàquet natural
- Mig carquinyoli
- Aigua o brou de crustacis
- Julivert
- Oli d'oliva i sal
ELABORACIÓ:
- Netegem els llagostins i els escorrem.
- Fem una picada amb el julivert, una miqueta de tomàquet natural i mig carquinyoli.
- Mentrestant, tallem els alls a làmines i ens enrossim en una paella amb oli d'oliva (que no es cremin!).
- Afegim la picada que hem fet prèviament.
- Quan s'hagi enrossit una mica, afegim una mica de brou, i rectifiquem de sal si és necessari.
- Afegim els llagostins, i ho deixem coure una estoneta, fins que estiguin al punt.
I ja tenim un plat boníssim preparat!