Ceba de Figueres

Cuina

La gastronomia de Figueres m'agrada

La cuina del municipi s'emmarca en la gastronomia empordanesa

 

La cuina de Figueres s'emmarca en la gastronomia empordanesa, també anomenada cuina del mar i la muntanya. I és que la cuina de l'Empordà està marcada per la seva naturalesa marítima, complementada amb zones de secà i zones de bosc de muntanya.

 

Els elements principals són el peix, el porc, l'embotit, l'aviram i les verdures. Un dels productes típics de Figueres, però, és sense cap dubte la Ceba de Figueres. De coloració rosada, lleugerament lilosa i sabor dolcenc, es pot menjar crua i amanida amb oli d'oliva verge. També escalivada, o cuinada als diferents plats.

 

Popets amb ceba
Popets amb ceba | Cedida

 

Aprenem a fer una d'aquestes receptes amb cebes de figueres: Popets amb ceba.

 

INGREDIENTS:

1 quilo de popets

  

4 cebes de Figueres tallades gruixudes

  

3 grans d'all fets a làmines

  

1 raig de vi blanc o ranci

  

Oli, sal i llorer

  

ELABORACIÓ:

Netegeu els popets i escorreu-los bé.

  

En una paella, salteu els popets amb l'oli, el vi, sal i pebre. Reserveu-los.

  

Amb el mateix oli, sofregiu la ceba, Quan enfosqueixi, afegiu els alls i els popets.

  

Deixeu-ho estofar amb la cassola tapada fins que els popets estiguin cuits.

  

Llest per servir!