La primavera porta als camps de Catalunya excel·lents productes que ens permeten elaborar plats ben diversos, gustos, i rics nutricionalment. Un d'aquests productes són les faves.
Les faves tenen una gran quantitat d'aigua (més d'un 70%), tenen poques calories, un 20% d'hidrats de carboni, un 8% de proteïnes i el 5,4% de fibra. A més, són riques en vitamines, ferro, magnesi i zinc.
Per tot això, aporten molts beneficis a l'organisme. Entre altres, són un possible anticancerigen, tenen un poder antioxidant molt elevat, contribueixen a la reducció dels nivells de colesterol en sang i a la reducció de la hipertensió, i contenen substàncies que es fan servir per tractar el Parkinson.
Avui us proposem gaudir de tots aquests beneficis preparant una amanida de faves amb formatge feta.
INGREDIENTS:
- 350 grams de faves
- 100 grams de tomàquets de rama
- 125 grams de formatge feta
- Enciams variats
- Ratlladura de mitja llimona
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Sal i pebre negre mòlt
- Cibulet fresc
ELABORACIÓ:
- Comencem per coure les faves. Omplim una olla d'aigua, afegim una mica de sal, i quan bulli, posem les faves.
- Les deixem coure 5 minuts, i les escorrem, i les posem en un bol gran.
- Netegem i tallem els tomàquets a dauets.
- Fem el mateix amb el formatge feta.
- Afegim els daus de tomàquet i de formatge al bol on tenim les faves.
- Incorporem la ratlladura de llimona.
- Salpebrem i afegim un raig d'oli d'oliva.
- Ho barregem tot molt bé.
- Podem afegir alvocat, cogombre, ceba, o els ingredients que més us agradin per a les amanides.
- A l'hora de servir, fem un llit d'enciams al plat.
- A sobre, posem les faves.
- I acabem el plat amb una mica de cibulet tallat ben petit.
Ja tenim un plat fresc i boníssim per a la primavera!