Fem escabetx de bonítol
El bonítol és un peix que s'acostuma a consumir durant els mesos d'estiu
El bonítol és un dels peixos més preuats a casa nostra, i molt apropiat per consumir durant els mesos d'estiu. Un peix blau, molt ric en nutrients, que no hem de confondre amb la tonyina, tot i que s'assemblen bastant.
El bonítol és molt apreciat al món de la cuina i ens ofereix un munt d'opcions variades, podent elaborar múltiples receptes amb ell. Us proposem avui fer escabetx de bonítol.
INGREDIENTS:
- 400 gr de bonítol fresc, tallat a filets
- 1 ceba
- 2 caps d'all
- 2 pastanagues
- 1 fulla de Llorer
- 3 mides d'oli d'oliva
- 2 mides de vinagre
- 1 mida de vi blanc
- Pebre negre i sal
ELABORACIÓ:
- Tallem les pastanagues a tires fines, la ceba, i pelem els alls.
- Escalfem l'oli en una cassola i hi coem les pastanagues, la ceba, els alls, el pebre i el llorer a foc baix.
- Quan les verdures estiguin toves, afegim el vinagre i el vi blanc, i pugem el foc.
- Quan comenci a bullir, afegim els filets de bonítol (el peix ha de quedar cobert pel suc de cocció).
- Apaguem el foc, tapem la cassola i ho deixem reposar entre 10 i 15 minuts perquè es cogui el peix.
Ja tenim l'escabetx preparat, i el plat es pot consumir fred o calent. Bon profit!