Recepta
Empedrat de mongetes del ganxet
Catalunyamagrada.cat
L'empedrat és una amanida senzilla de preparar, típica del Vallès Oriental, que té com a base les mongetes del ganxet.
Així es prepara, per a 4 persones.
INGREDIENTS:
300 grams de mongetes del ganxet
400 grams de tonyina i/o bacallà remullat
4 tomàquets
1 pebrot
2 cebes tendres
4 ous durs
Olives negres
Oli, sal i pebre
Vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ:
- Bulliu les mongetes del ganxet dues hores, després de passar la nit en remull, amb una fulla de llorer, alls i ceba.
- Bulliu els ous, peleu-los i feu-los a trossets.
- Talleu a daus o tires el pebrot i la ceba.
- Ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb sal, oli, pebre i unes gotes de vinagre de Mòdena.
- Prepareu el plat posant les mongetes al fons amb la tonyina i el bacallà, les verdures, els ous i les olives damunt.
- Amaniu-ho amb tomàquet, i guarniu amb unes fulles de julivert.