Dinem (o sopem) un boníssim empedrat de cigrons i bonítol
Les amanides són un dels plats estrella durant els mesos de més calor
Encara som a l'estiu i, amb les altes temperatures i les ganes de fer coses aprofitant les vacances, a la cuina ve de gust elaborar plats frescos, senzills i ràpids de fer que agradin a tota la família.
Una bona opció sempre són les amanides, i optar pels llegums pot enriquir considerablement els nostres plats. Avui parlem dels cigrons. A més de ser boníssims, tenen fins a un 19% de proteïna (un 1% més que la carn!), contenen aminoàcids essencials com la lisina, ferro i greixos no saturats. Recordem que tota dieta saludable hauria d'incloure llegums almenys tres o quatre cops a la setmana.
I ara que ja sabem tot això, us proposem preparar un boníssim empedrat de cigrons i bonítol per prendre'l ben fresquet!
INGREDIENTS:
- 300 grams de cigró sec
- 200 grams de bonítol
- 200 grams de cua de bacallà dessalada
- 2 tomàquets
- 1 pot de pebrot del piquillo
- 4 ous
- 12 olives gordal sense pinyol
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva
- Vinagre de xerès
- Llorer i cibulet
- Pebre blanc
ELABORACIÓ:
Per començar, és important tenir en compte que cal deixar en remull els cigrons 12 hores. Per fer-ho, posem els cigrons amb aigua, i ho reservem a la nevera.
Fet aquest procés, podem començar a elaborar el plat.
- Bullim els cigrons amb la mateixa aigua del remull, i tres dits més d'aigua, en una olla exprés durant 25 minuts.
- Quan estiguin cuits, els deixem refredar dins l'olla.
- Posem el bonítol, 1 fulla de llorer, 1 gra d'all aixafat i sal en una terrina, ho cobrim amb aigua, ho tapem i ho coem al bany maria a 60 graus durant 15 minuts.
- Mentrestant, en una paella fregada amb all i un raig d'oli d'oliva, confitem els pebrots. Els escorrem amb paper de cuina i els tallem a tires.
- Bullim els ous en un pot durant 6 minuts i els refredem.
- També pelem els tomàquets i els tallem a dauets petits.
- En un bol gran, posem els dauets de tomàquet, i esqueixem la cua de bacallà sense pell.
- També posem els pebrots, les olives, el bonítol a làmines i els cigrons.
- Salem la barreja lleugerament, ho amanim amb oli i un rajolí de vinagre, i ho remenem amb cura.
- Ja està llest per consumir, o ho podeu guardar a la nevera fins a l'hora de menjar.
- A l'hora de servir, poseu l'empedrat al plat, i ho acompanyem d'ou dur partit per la meitat, i una mica de cibulet.
Molt bon profit!