Per Dimecres de Cendra, fem sardines al forn!

Una recepta senzilla que té la sardina com a protagonista

La sardina és un peix molt habitual a la cuina catalana, que es consumeix fresca, conservada en salmorra o enllaunada amb oli o escabetx. Són moltes les seves aplicacions a la cuina catalana, i avui, coincidint amb Dimecres de Cendra, dia en el qual s'acostumen a fer sardinades per tancar el Carnaval, us proposem fer una recepta amb aquest producte com a protagonista: Sardines al forn.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 16 sardines
  • 4 patates mitjanes
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 3 grans d'all
  • Julivert
  • Suc d'una llimona

ELABORACIÓ:

  • Tallem les patates i els tomàquets en rodanxes.
  • Fem la ceba a juliana.
  • Posem els tres ingredients en una safata de forn.
  • Afegim sal, oli d'oliva, julivert i aigua.
  • Ho coem al forn uns 20 minuts, i després afegim les sardines i suc de llimona.
  • Ho coem uns 6 o 7 minuts més, fins que les sardines estiguin fetes.
  • Servíem al plat afegint una mica del suc restant a la safata per damunt.
  • Llestes per gaudir-les!
Més informació
 
Destaquem