La sardina és un peix molt habitual a la cuina catalana, que es consumeix fresca, conservada en salmorra o enllaunada amb oli o escabetx. Són moltes les seves aplicacions a la cuina catalana, i avui, coincidint amb Dimecres de Cendra, dia en el qual s'acostumen a fer sardinades per tancar el Carnaval, us proposem fer una recepta amb aquest producte com a protagonista: Sardines al forn.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 16 sardines
- 4 patates mitjanes
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- 3 grans d'all
- Julivert
- Suc d'una llimona
ELABORACIÓ:
- Tallem les patates i els tomàquets en rodanxes.
- Fem la ceba a juliana.
- Posem els tres ingredients en una safata de forn.
- Afegim sal, oli d'oliva, julivert i aigua.
- Ho coem al forn uns 20 minuts, i després afegim les sardines i suc de llimona.
- Ho coem uns 6 o 7 minuts més, fins que les sardines estiguin fetes.
- Servíem al plat afegint una mica del suc restant a la safata per damunt.
- Llestes per gaudir-les!