Croquetes

Cuina

Cuinem carabassa... fent croquetes!

La carabassa és un dels productes estrella de temporada quan arriba la tardor

La cuina de tardor canvia considerablement respecte dels mesos de més calor. Així, a les nostres cuines arriben nous productes de temporada a Catalunya. Entre ells, la carabassa que, a més d'estar boníssima i servir-nos per a guarnir la casa, aporta molts beneficis nutricionals al nostre organisme.

La carabassa és un aliment rehidratant, amb aproximadament el 90% d'aigua, té un 20% de proteïna, un 70% d'hidrats de carboni d'assimilació progressiva, i un 13% de greixos, majoritàriament poliinsaturats. Aporta vitamina A, C i B6, minerals com el manganès i el coure, i és rica en fibra. També conté potassi, vitamina B2, vitamina B9, vitamina K, vitamina B5 i magnesi.

Amb tot això, la carabassa és molt saludable perquè té efecte anticancerós, és útil en els problemes de pròstata, protegeix el cor, ajuda a combatre el desig de dolç, i té efecte antiinflamatori, entre altres.

I ara que ja sabem tot això, us proposem preparar un dinar amb carabassa una mica diferent: croquetes de carabassa i civada.

INGREDIENTS:

  • 1 carabassa mitjana
  • 1 tassa de flocs de civada
  • Llavors de sèsam o lli
  • Salsa de soja
  • Sal, orenga, i els condiments que més ens agradin
  • Pa ratllat i oli d'oliva verge

ELABORACIÓ:

  • Comencem per neteja i pelar la carabassa.
  • També li hem de treure les llavors.
  • La tallem a daus i la posem a bullir en aigua i sal fins que estigui tova.
  • Mentrestant, en un bol, barregem la civada amb una culleradeta de llavors de lli, un raig de salsa de soja i les espècies i la sal. La quantitat depèn del vostre gust!
  • Quan la carabassa estigui tova, l'escorrem, la submergim en aigua freda, i la tornem a escórrer.
  • Fem puré amb la carabassa, i ho barregem amb la mescla que teníem ja preparada.
  • El resultat, una massa densa, la posem a la nevera durant dues hores.
  • Passa aquest temps, podem començar a fer les croquetes.
  • Fem boletes i els donem forma de croqueta, i les arrebossem amb pa ratllat.
  • Solament falta coure-les. Podem fregir-les en oli ben calent, o fer-les al forn.

I ja les tenim a punt! Bon profit!