Cuinem una boníssima lasanya amb albergínia blanca

L'albergínia és típica dels mesos d'estiu a Catalunya

Quan l'estiu ja ha començat, les verdures de temporada omplen la nostra cuina de colors i sabors exquisits que, portats a la cuina, fan que els plats de temporada a Catalunya brillin amb llum pròpia. Avui parlem de l'albergínia blanca, una varietat de les terres del Bages que, avui dia, i gràcies a la seva recuperació, ja podem trobar en molts indrets de Catalunya. Amb una carn melosa, i amb gust més suau que l'albergínia negra, és un producte singular i d'alta qualitat. Això sí, madura més ràpidament que la varietat negra.

Si parlem de les seves propietats, el 90% del seu pes és aigua i té molt poques calories. A més, conté hidrats de carboni, fibra, proteïnes i sals minerals. A l'hora de cuinar-la, és fantàstica per a fer escalivada, es pot cuinar al forn, bullir-la o saltejar-la.

Avui us proposem preparar lasanya d'albergínia blanca amb botifarra (la podeu fer amb qualsevol varietat d'albergínia també).

INGREDIENTS:

  • 2 albergínies blanques grans
  • 1 botifarra de pagès
  • 2 cebes grans
  • 1/2 pebrot groc
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • Melmelada de tomàquet
  • Herbes provençals
  • Vi ranci
  • Formatge emmental ratllat
  • Oli l'oliva verge extra i sal

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé les albergínies.
  • Les tallem en llesques de mig centímetre de gruix, i les posem en una safata de forn folrada amb paper i untada amb oli.
  • Damunt de les llesques, afegim també un rajolí d'oli i les enfornem uns 20 minuts amb el forn a 200 graus.
  • Mentre es couen, tallem la ceba en juliana i els pebrots a tires.
  • Posem una cassola al foc amb una mica d'oli i cuinem la ceba fins que es faci marró.
  • Afegim llavors els pebrots.
  • Quan estiguin tendres, afegim la botifarra esmicolada sense pell i un gotet de vi ranci.
  • Una vegada el vi ranci s'hagi evaporat una mica, afegim una cullerada d'herbes provençals, i deixem que vagi coent amb la cassola destapada.
  • Quan la carn estigui cuita, afegim la melmelada de tomàquet.
  • Ho remenem tot bé, i rectifiquem de sal si és necessari.
  • Quan estigui a punt, muntem la lasanya fent capes amb l'albergínia i el sofregit amb botifarra.
  • Afegim formatge ratllat per sobre i ho espolsem amb herbes provençals.
  • Ho gratinem uns minuts, i llest!

Bon profit

 
Destaquem