RIBERA D'EBRE
La Clotxa, l'àpat típic de la Ribera d'Ebre
Catalunyamagrada.cat
La clotxa és el plat típic per excel·lència de la Ribera d'Ebre. Un plat que diu molt dels orígens de pagès de la comarca, alhora que posa de la senzillesa i riquesa de la gastronomia de la zona. Un plat molt reivindicat en els últims anys que disposa fins i tot de festa pròpia, la Festa de la Clotxa, que se celebra anualment i que dona el tret de sortida a les jornades de la clotxa arreu del territori.
Així es prepara una clotxa típica.
INGREDIENTS:
2 pans de pagès de mig quilo.
8 tomàquets de penjar.
2 cebes.
2 cabeces d'alls.
4 arengades.
Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:
Escaliveu les cebes, els alls i els tomàquets mentre feu les arengades a la brasa.
Partiu els pans per la meitat i traieu-ne la molla.
Netegeu cebes, alls i tomàquets, i les arengades, i esmicoleu-ho.
Farciu el pa, i poseu un bon raig d'oli.
Tapeu el pa amb la molla que havíeu tret.
Llest per menjar!