Celebrem el Dia del pare fent Crema de Sant Josep!

La tradició gastronòmica a Catalunya diu que el Dia del Pare es menja crema catalana

Aquest diumenge, 19 de març, és Sant Josep, i, entre altres coses, això significa que celebrem el Dia del Pare (encara que ho sigui cada dia de l'any). I com passa amb la majoría de celebracions a Catalunya, tot i que no sigui dia festiu en el calendari anual, sí que hi ha tradicions gastronòmiques que no falten any rere any.

I és que a Catalunya, per Sant Josep, és tradició menjar Crema Catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. Unes postres fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre.

Si la voleu preparar a casa per gaudir d'unes boníssimes postres aquest diumenge, us expliquem com fer-la:

INGREDIENTS:

  • 6 rovells d'ou
  • 75 grams de sucre
  • 3/4 de litre de llet
  • Mig canó de canyella
  • 1 trosset de pela de llimona
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Posem la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal en una cassola i ho fem bullir.
  • Ara, apaguem el foc i deixem que infusioni la barreja.
  • En un bol, barregem els rovells d'ou amb el sucre.
  • Anem afegint aquesta barreja a cullerades a la llet infusionada.
  • Quan tinguem la barreja feta, la posem en un cassó al foc, i coem sense parar de remenar fins que quedi presa.
  • Quan estigui a punt, retirem la crema del foc i la posem en diferents terrines individuals amb les quals la servirem.
  • Quan estigui freda, posem sucre per sobre, i el cremem.

I ja tenim les postres fetes!

Més informació
 
Destaquem