El 19 de març és Sant Josep, dia del pare. I, tradicionalment, a casa nostra aquest dia és dia de crema catalana, també coneguda com crema de Sant Josep per aquest motiu!
Unes postres típiques i tradicionals de la cuina catalana, fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre, que són ben senzilles de preparar. T'ho expliquem!
Ingredients:
- 6 rovells d'ou
- 3/4 de litre de llet
- 75 g de sucre
- 1/2 canó de canyella
- 1 trosset de pela de llimona
- Sal
Elaboració:
- Feu bullir en una cassola (prèviament mullada) la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal.
- Apagueu el foc i deixeu que infusioni.
- Barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
- Aneu afegint a cullerades la llet infusionada per tal que no quallin els ous.
- En un cassó, poseu la barreja al foc, i no deixeu de remenar fins que quedi presa.
- Retireu la crema del foc i poseu-la en un bol, o en diferents terrines individuals.
- Remeneu la crema de tant en tant perquè no es faci tel.
- Quan estigui freda, podeu cremar-li sucre a sobre.
Llesta per menjar. Bon profit!