Fem una boníssima crema catalana per celebrar Sant Josep!

Aquest dijous és 19 de març i se celebra el dia del pare, tradicionalment, amb crema catalana de postres

El 19 de març és Sant Josep, dia del pare. I, tradicionalment, a casa nostra aquest dia és dia de crema catalana, també coneguda com crema de Sant Josep per aquest motiu!

Unes postres típiques i tradicionals de la cuina catalana, fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre, que són ben senzilles de preparar. T'ho expliquem!

Ingredients:

  • 6 rovells d'ou
  • 3/4 de litre de llet
  • 75 g de sucre
  • 1/2 canó de canyella
  • 1 trosset de pela de llimona
  • Sal

Elaboració:

  • Feu bullir en una cassola (prèviament mullada) la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal.
  • Apagueu el foc i deixeu que infusioni.
  • Barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
  • Aneu afegint a cullerades la llet infusionada per tal que no quallin els ous.
  • En un cassó, poseu la barreja al foc, i no deixeu de remenar fins que quedi presa.
  • Retireu la crema del foc i poseu-la en un bol, o en diferents terrines individuals.
  • Remeneu la crema de tant en tant perquè no es faci tel.
  • Quan estigui freda, podeu cremar-li sucre a sobre.

Llesta per menjar. Bon profit!
 

 
Destaquem