imatge el mon migracio

Cuina

Bacallà amb fals pesto de tomàquet

Ingredients per a dues persones:

  

 

 

400 gr. de bacallà

  

5 tomàquets mitjans

  

80 gr. de pinyons

  

1 gra d'all

  

12 fulles d'alfàbrega

  

80 ml. d'oli

  

un polsim de sal

  

mitja cullera de cafè de sucre

  

pebre

 

 

  

Pometa, Raf i Cor de Bou. Aquesta recepta està dedicada a un amic amb vocació de pagès que m'ha fet arribar uns quants tomàquets, dels darrers que collirà aquest any. L'acte reflex és enviar-los a fer companyia a un enciam o una ceba, en forma d'amanida. Confesso que alguns han tingut aquest destí. Els altres m'han servit per proposar-vos una salsa, un fals pesto de tomàquet. Per què fals? Doncs perquè he comès l'heretgia de fer-lo sense parmesà. Doneu-li una oportunitat. Jo l'he fet servir amb un bacallà però funciona amb qualsevol altre peix. També amb una pasta. Ideal pels quatre tomàquets que sempre queden al fons de la nevera. També per a la generositat d'amics amb hort. Gràcies, Jordi!

 

 

  

Comencem per la salsa. Peleu i talleu els tomàquets i el gra d'all. Reserveu una mica del suc que deixen els tomàquets quan els peleu. Poseu-los al pot del túrmix i afegiu la resta d'ingredients del pesto: els pinyons, l'oli, l'alfàbrega, el pebre i el sucre. Aquest últim li treu acidesa al tomàquet. Passeu-hi el túrmix i poseu-hi sal al vostre gust. Si trobeu que la salsa us queda massa espessa, utilitzeu una mica de l'aigua que han deixat els tomàquets per aigualir-la.

 

 

  

Reserveu el pesto i anem pel bacallà... Poseu un pot al foc amb aigua i els lloms de bacallà a dins. Quan bulli el retireu del foc i el deixeu anar fent durant set minuts. Escorreu-lo i assequeu-lo bé amb paper de cuina, que no deixi anar aigua al plat. Emplateu els lloms de bacallà i poseu-hi el pesto per sobre. Podeu acabar de vestir-lo amb una branqueta d'alfàbrega i... cap a taula. Bon profit!