Recepta
Amanida de sípia amb carxofes
Catalunyamagrada.cat
El Baix Llobregat conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Entre ells, destaquen les cireres, els espàrrecs o les carxofes, així com el premiat pollastre de la raça Prat.
Cuinem avui un plat amb carxofes, Amanida de sípia amb carxofes.
INGREDIENTS:
1 escarola
2 carxofes
1 botifarra fresca
2 sípies
Alls tendres
1 bitxo de Caiena
Cibulet
Oli d'oliva verge extra
Sal
Sal en escates
ELABORACIÓ:
Fregiu les carxofes netejades i tallades a quarts fins que quedin cruixents.
Salteu la botifarrada tallada a quarts.
Salteu la sípia tallada a trossos amb una mica de sal i oli.
Serviu en un plat unes fulles d'escarola, posant a sobre la sípia, la botifarra i les carxofes.
Sofregiu els alls tendres a rodanxes fines, al costat del bitxo.
Poseu els alls per sobre la sípia.
Acabeu el plat amb sal en escates i cibulet.