Amanida de sípia amb carxofes

Recepta

Amanida de sípia amb carxofes

Catalunyamagrada.cat

 

El Baix Llobregat conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Entre ells, destaquen les cireres, els espàrrecs o les carxofes, així com el premiat pollastre de la raça Prat.

 

Cuinem avui un plat amb carxofes, Amanida de sípia amb carxofes.

 

INGREDIENTS:

 

1 escarola

2 carxofes

1 botifarra fresca

2 sípies

Alls tendres

1 bitxo de Caiena

Cibulet

Oli d'oliva verge extra

Sal

Sal en escates

ELABORACIÓ:

 

Fregiu les carxofes netejades i tallades a quarts fins que quedin cruixents.

Salteu la botifarrada tallada a quarts.

Salteu la sípia tallada a trossos amb una mica de sal i oli.

Serviu en un plat unes fulles d'escarola, posant a sobre la sípia, la botifarra i les carxofes.

Sofregiu els alls tendres a rodanxes fines, al costat del bitxo.

Poseu els alls per sobre la sípia.

Acabeu el plat amb sal en escates i cibulet.