Fira del Trumfo i la Tòfona

Actualitat

Solsona fa valdre la importància del Trumfo i la Tòfona durant el cap de setmana

La fira arriba a la setzena edició, juntament amb la 5a de la Festa del Vi

A casa nostra són moltes les fires gastronòmiques que reivindiquen els productes propis de la terra. Un clar exemple és la Fira del Trumfo i la Tòfona que des de fa gairebé dues dècades se celebra a Solsona al mes de març, aplegant productors i recol·lectors d'aquests dos productes tan tí­pics de la comarca. Enguany, la setzena edició de la fira té lloc els dies 7 i 8 de març, i a la plaça del Camp s'hi podran trobar patates autòctones del Solsonès directament al pagès.

A més, diferents activitats gastronòmiques i lúdiques complementes la proposta, juntament amb la cinquena edició de la Festa del Vi de Solsona, on el visitant pot gaudir de les propostes de cellers de diferents DO, així com de tastets de productes del Solsonès i uns tasts per poder conèixer els trets caracterí­stics de cada DO.

Consulteu el programa d'activitats.

Els protagonistes de la fira

Una fira on el trumfo, com se'n diu de la patata a la zona, és el gran protagonista. I és que el Solsonès ha estat històricament el planter de patates, on la varietat més productiva és la "Kennebec", i la "buffet" la que ostenta un major prestigi.

Juntament amb el trumfo, la tòfona és l'altra protagonista de les jornades, ben apreciada per les seves qualitats a la cuina i també ben present a la comarca. I és que al Solsonès s'hi pot trobar la tòfona d'hivern, la negra "tuber melanosporum", i la d'estiu o blanca "tuber aestivum".