Tot a punt per a La Setmana del Llibre en Català

La 39a edició de la cita literària se celebra del 10 al 19 de setembre a Barcelona

El Moll de la Fusta de Barcelona acollirà del 10 al 19 de setembre la 39a edició de La Setmana del Llibre en Català. Un gran esdeveniment que dona el tret de sortida a la temporada literària, i en el qual es presentaran prop de 270 novetats editorials, i s'hi trobaran milers de llibres de fons i prop de 500 capçaleres de revistes. En total, hi estaran presents 185 segells editorials, 19 llibreries, 1 distribuïdora, 9 universitats i 12 institucions.

Enguany, La Setmana recupera el format de deu dies, després que la passada edició es veiés retallada per la situació de la pandèmia. Així tornarà a ser un punt de trobada entre lectors, autors, editorials, llibreters i tots aquells que pertanyen a la gran família del llibre en català.

Una setmana amb múltiples activitats: activitats que s'organitzen a partir de les novetats editorials, activitats coorganitzades amb entitats i institucions, i actes propis i singulars que s'ideen des de la mateixa La Setmana. Així, hi haurà tres escenaris que acolliran tota mena d'activitats: presentacions, diàlegs, converses, lliuraments de premis, signatures, recitals i concerts. Una extensa programació on participaran un gran nombre d'autors catalans i també del panorama internacional com Douglas Stuart, premi Booker 2020 i Katharina Volkmer. I no ens obliden, clar, de la literatura infantil i juvenil que tindrà també autors destacats i un espai propi per al públic familiar.

També s'aposta per reforçar els itineraris literaris, enguany 28, que tindran lloc a Barcelona i a altres comarques del país, algunes d'elles amb la col·laboració d'Òmnium Cultural.

Consulteu tota la programació de La Setmana

Premis i reconeixements

Com cada any, La Setmana també lliurarà diferents premis i reconeixements. El Premi Trajectòria, que es lliura a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, serà per a l'escriptor Biel Mesquida, al qui se li reconeix el seu compromís vital amb la llengua i cultura en català i la seva trajectòria consolidada.

A més, s'atorgarà un nou premi, el Premi Difusió, un reconeixement a una personalitat pública que hagi destacat per a contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció del llibre en català en el seu àmbit. Aquest serà per al periodista Xavier Graset, per liderar un programa d'informació, el Més 324, on ha tingut sempre present els llibres i els ha donat un protagonisme destacat.

Finalment, hi haurà l'homenatge a Gemma Romanyà, en complir-se el tercer aniversari del seu traspàs. Gemma Romanyà va ser una estimada empresària del sector de les arts gràfiques que sempre va donar suport a les editorials catalanes i també va destacar per ser una extraordinària mecenes cultural.

Una mica d'història

La Setmana va néixer l'any 1983 amb l'objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. Des de llavors, La Setmana no ha parat de créixer fins a convertir-se en el que és avui, un esdeveniment cultural de referència al país. La Setmana és possible gràcies a l'esforç de moltes persones, entitats, empreses i institucions.

El comitè organitzador, a més d'Editors.cat, està format pel Gremi d'Editors de Catalunya, l'APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l'Institut Ramon Llull. A més, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.

 
Destaquem