Coneixes l'origen (i la recepta) de la Coca de Llavaneres?

El tercer cap de setmana de novembre se celebra la gran Festa Gastronòmica d'una de les postres més reconegudes arreu de Catalunya

Els més llaminers tenen una cita ineludible el tercer cap de setmana de novembre a Llavaneres. I és que són aquests dies en els quals hi ha la cita per excel·lència per conèixer i degustar un dels productes locals de més prestigi: la Coca de Llavaneres. Aquestes postres, elaborades amb pasta de full, ametlles, pinyons, vainilla i llimona, són reconegudes arreu de Catalunya.

Consulteu el programa d'actes.

I avui volem parlar d'aquestes postres, amb una història al darrere. Tal com s'explica al portal maresmegourmet.com, l'origen de la Coca de Llavaneres es remunta a l'any 1955, quan un pastisser de la vila, en Gaspar Sala Ros (fundador de la Pastisseria Sala, amb més de 150 anys d'història), va rebre l'encàrrec d'una família benestant de Barcelona per fer unes postres per a un casament. El pastisser es va tancar al seu obrador i va començar a fer volar la imaginació, creant diferents postres a partir de la popular crema catalana. Finalment, després de diverses proves, crea la recepta que ha perdurat fins als nostres dies.

Però si no podeu assistir a la festa, i us ve de gust gaudir d'aquestes postres a casa, compartim la recepta!

INGREDIENTS:

  • 2 plaques de pasta de full rectangulars
  • 500 grams de crema pastissera
  • 3 clares d'ou
  • 20 grams d'ametlla mòlta
  • Pinyons
  • Sucre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per allisar la primera placa de pasta de full, amb un corró, fins que quedi ben fina.
  • Tindrem preparada una safata de forn amb paper d'enfornar.
  • Posem la pasta de full a la safata, i la punxem amb una forquilla.
  • Després, la cobrim amb crema sense que arribi a les vores.
  • Allisem de la mateixa manera la segona placa de pasta de full, i la posem a sobre.
  • La punxem també amb una forquilla, i tanquem les vores de la coca perquè no surti la crema.
  • Ara, muntem les clares d'ou a punt de neu, i ho escampem per sobre de la coca fent que quedi ben llis.
  • Per sobre, hi posem l'ametlla molta i els pinyons.
  • Ho cobrim tot amb abundant sucre.
  • I cap al forn!
  • El tindrem preescalfat a 200 graus, i l'hem de coure, de dalt i de baix simultàniament, uns 30 minuts.

Un cop cuita, i freda, només queda gaudir-ne!

Més informació
 
Destaquem